sreda, 02. november 2011

♥ KoLeDaR ♥


Joooj, za tole objavo so me res že pošteno srbeli prsti in končno je prišel ta veseli dan :)Portal Dom in Stil me je povabil k sodelovanju pri izdelavi
dobrodelnega koledarja, za katerega sem prispevala ilustracijo za mesec junij.


Vesela sem, da lahko na ta način nekomu vsaj malo pomagam, poleg tega pa sem zelo ponosna, da bo moja slikica v družbi tako dobrih ilustratorjev, kot so: 
Barbara Jelenkovich, Petra Kern, Polona Lovšin, Vesna Klančar, Chiara Sepin Junij, Sanja Janša, David Ličen, Jožica Rade, Tjaša Sosič, Claudio Boat in Mojca Fo.Dobrodelne licitacije bodo potekale:
  

za zavetišče Horjul na portalu http://www.mojpes.net/
 od 2. 11. do 8. 11.

za Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje. Licitacija za ZPM bo potekala na portalu http://www.dominstil.si/
od 7. 11. do 30. 11.
Z izkupičkom od licitacije bo ZPM omogočila otrokom iz nespodbudnih družinskih okolij pravljična decemberska doživetja v Kranjski Gori.K projektu so pristopili tudi:
  
Lions Klub iz Celja, koledarje bodo prodajali na Miklavževi stojnici v centru Celja.  Zbrana sredstva bodo namenili nakupu vozila za slepe in slabovidne v Celju, ki ga nujno potrebujejo,
♥ Rotary klub Domžale, zbrana sredstva bodo namenili miklavževanju za otroke iz rejniških družin.
♥ Kulturno umetniško društvo Jožeta Karlovška iz Domžal, licitacija bo 4. novembra na koncertu Adija Smolarja. Pridobljena sredstva bodo namenili Društvu rejnic in rejnikov Domžale.
♥ Zavod za usposabljanje Janeza Levca, licitacija bo potekala na njihovem FB profilu od 7. 11 do 30. 11. Zbrana sredstva bodo namenili svojimi aktivnostim na področju spodbujanja vključevanja otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami, v širšo družbo.
,

Avtorji ilustracij:

Barbara Jelenkovich se je rodila v Trstu leta 1961. Po končani Srednji šoli za umetnost v Trstu se je vpisala na Akademijo likovnih umetnosti v Benetkah, kjer je diplomirala iz dekoriranja. Svojo prvo knjigo je objavila leta 1985. Odtlej so največje založbe v Nemčiji in Italiji objavile preko 110 knjig, prevedene so v štiriindvajset jezikov in so po vsem svetu doživele topel sprejem. Njene podobe, ki jih izvaja v akvarelni tehniki, so za japonske otroke nežne in vznemirljive, za italijanske otroke pisane in eksplozivne, za nemške otroke pa bogate s podrobnostmi. Njen magični realizem privlači tako otroke sveta kot tudi odrasle.
p

Februar −  Petra Kern
Petra Kern, včasih novinarka in stilistka, danes najraje riše vzorce. Z ustvarjanjem vzorcev se je začela izražati šele leta 2009. Uporablja črnilo, tempero, akvarelne in akrilne barve. Cvetje in ptice iz narave pod njenimi prsti na papirju zaplešejo pretanjen in kdaj gost ples prepletanja in povezovanja. Petra pravi, da ji navdiha za vzorce ni treba posebej iskati. Leta abstinence so naredila svoje. V prihodnosti bodo vzorci našli pot na vsakdanje predmete. Predstavljamo si, da bodo nastajale elegantne, prefinjene stvari, ki bodo nežno izboljševale svet okoli nas.


Marec − Polona Lovšin
Polona Lovšin je akademska slikarka. Ima status samostojne kulturne ustvarjalke, ilustratorke. Že več kot pet let se intenzivno ukvarja z otroško ilustracijo. V tem času je sodelovala z večino slovenskih založb. Polona nikoli ne uporabi le ene barve, saj ne mara čistih barv – v podlagi je vedno še kakšna. Ljubo ji je, da se v eni barvi čuti več barv. Naročila so ji izziv za umetniški razvoj. Rada eksperimentira in se ne more držati le enega sloga, saj jo vsako novo besedilo popelje v nova raziskovanja. V veliko veselje ji je ustvarjanje za otroke, še posebej za hčerki Emo in Mimo. Polona izvirno povezuje stvarno in pravljično, nežno in odštekano, resnične in sanjske svetove. Brez pocukranosti.


April −  Vesna Klančar
Vesna Klančar je po poklicu grafična oblikovalka, korenine pa je pognala za računalnikom v manjši oblikovalski in produkcijski hiši. Živali, muce in psi, so njen največji navdih ter krasijo ploščice, koledarje, skodelice, avatarje in namizja na računalnikih. Med ustvarjanjem se ji porajajo nove ideje, ki se jih hoče lotiti takoj. Zato je njena skicirka vedno polna, končni rezultati pa so butični. Prijazna punca s prijaznimi dosežki, ki so všečni mnogim. Kdaj malo sladkega posvetli dan.
Maj − Chiara Sepin
Chiara je leta 2000 diplomirala na dveletnem študiju za oglaševalsko grafiko na Mednarodni šoli za grafiko v Benetkah. Od leta 2004 se udeležuje delavnic za ilustriranje v sklopu Mednarodne razstave ilustracij za otroke v kraju Sarmede. Leta 2006 se je podala na samostojno poklicno pot in dela kot grafična oblikovalka in ilustratorka za otroke. Leta 2007 je skupaj s Petrom Ferlugo izdala kuharsko knjigo za otroke Škrobek kuha, leta 2009 pa njeno italijansko različico Mestolino, cuoco bambino. Chiara je sodobna ženska, njena dela pa zapletenost našega sveta prijazno in duhovito predstavljajo otrokom.Junij −  Jaz (⚫◠ ◡ ◠⚫)Julij −  Sanja Janša
Sanja Janša oblikuje in ilustrira, največ in najraje knjige. Po šolanju na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, smer moda, ter študiju na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer vizualne komunikacije, se je samozaposlila v kulturi.  Nekoč bi rada živela v mestu z milim podnebjem, a za zdaj živi v Ljubljani. V mesto in deželo pa vnaša nemir toplih sap in bleščečih sonc in senc – s ščepcem humorja!  Avgust − David Ličen
David Ličen je diplomiral iz grafičnega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Istega leta je vpisal magistrski študij na ALU, prvi letnik je končal v Helsinkih na Finskem. Je član društva slovenskih likovnih umetnikov. Svoja dela je predstavil na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. Od septembra 2003 skupaj z ženo Polono vodi likovno oblikovalski center Lična hiša v Ajdovščini. Njegove močne barvne igre in sanjski svetovi pomanjšanega-povečanega kot vipavska burja pometejo s sivim vsakdanjim dolgčasom.
September − Jožica Rade
Jožica Rade je likovna pedagoginja, specializantka likovne terapije in direktorica podjetja Creatissimo. Rada riše, piše in ustvarja za otroke ter pripravlja delavnice, ki spodbujajo ustvarjalno izražanje. Navdihe išče v naravi in ljudeh, največkrat s fotoaparatom v rokah ter s ščepcem radovednosti v žepu. Všeč so ji drobni detajli in harmonije ter včasih kakšen košček čokolade. Nekaj ur na dan preživi tudi kot učiteljica z otroki v Osnovni šoli montessori.k
Oktober −  Tjaša Sosič
Tjaša Sosič je zelo mlada Kraševka in diplomantka likovne pedagogike. Ustvarja nakit, riše, oblikuje torbe in fotografira. V vseh njenih umetnijah je čutiti Kras, v njih odseva tamkajšnji rastlinski svet, bogat preplet gmajn in starodavnih naselij. Všeč so nam njene stilizirane silhuete dreves in listov na podlagah učinkovitih barv – s čim jih bo nadgrajevala in dopolnjevala v nove zgodbe?

  

November −  Claudio Boatin
Claudio se je rodil v kraju Pieve di Soligo v deželi Veneto in je svojo likovno tehniko izostril pri kiparju Petru Handu v Pisi, mojstru Scarabello na Institutu Giorgione v Trevisu in pri slikarju in arhitektu Enzu Stradi. Z izpopolnjevanjem je dosegel tudi različne nagrade in požel odobravanje kritike. Z nežno, filigransko risbo in prosojnimi barvnimi odtenki za nas ustvarja mehke podobe nekdanjih časov, ki jih z vsakim letom oddaljenosti bolj idealiziramo in lepšamo. Simbol je element okoli katerega se vijejo njegova dela: predmeti, znamenja in prisotnosti dobivajo zelo intenzivne pomene in predznake. Znamenja prehajajo skozi čarobne krajine, ki mogoče predstavljajo presenečenj polna metafizična zatočišča. 

 ♥


December −  Mojca Fo
Mojca Fo je ilustratorka in arhitektka. Vsa nežna in drobna je predana neprestanemu delu. Pravi, da je pomembno slediti svoji energiji in se truditi za cilje, za katere čutiš, da so pomembni. Njeno delo danes sloni predvsem na ustvarjanju pravljično nadrealističnih slik. Osamljeni arhetipski ljudje in muce in ptice in rože in stopajo po zaobljenih malih svetovih in ustvarjajo simbolne pokrajine, zavetja za lirične duše.,
  ♥


fotografije + delno besedilo =  Dom in Stil

3 komentarji:

 1. Čestitke tebi! Čudoviti ste! Skupaj pa najboljši!!!!
  Ga nabavim na stojnici v Celju, no, glede na to, da živim tu:)

  OdgovoriIzbriši
 2. Čudovit koledar s še bolj čudovitim namenom!!!!

  OdgovoriIzbriši
 3. Sabina in Biljana....hvalaaa, me veseli, da ti je všeč....in velik BRAVO prtalu Dom in Stil, za tako dobro idejo!

  OdgovoriIzbriši